Kolme koiraa opetetaan ajamaan autoa

Ohhoh! · Stara.fi

Koirat lienevät maailman suosituin lemmikki, ja miljoonat perheet ovat vakuuttuneita nelijalkaisten lemmikkiensä merkittävästä älykkyydestä. Nyt Uudessa-Seelannissa yritetään kuitenkin osoittaa miten älykkäitä koirat lopulta ovatkaan.

Uusiseelantilainen eläinsuojelujärjestö SPCA, eli The Society for the Prevention of Cruelty to Animals, on toteuttanut projektin, jossa kolmesta löytökoirasta pyritään kouluttamaan ajotaitoisia. Koirat ovat 10-kuukautinen Porter, 18-kuukautinen Monty ja vuoden ikäinen Ginnie. Koirille rakennettiin erityinen harjoittelulaite, jossa ne ovat voineet harjaantua ”autoilijoiksi”.

Järjestö aikoo osoittaa koirien taidot 10. joulukuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Kahdeksan viikon koulutuksen jälkeen koirien väitetään oppineen käyttämään rattia, kaasua, jarrua ja jopa vaihdekeppiä. Aprillipilalta kuulostavan tempauksen lopputulos selviää siis ensi viikolla.