Tulinen chilihampurilainen – ikä todistettava ennen syömistä

Lifestyle · Neea Jokinen

Maailmalla järjestetään vuosittain chilitapahtumia, joissa ihmiset saavat maistella maailman tulisimpia chilipaprikoita. Esimerkiksi Tampereella järjestettiin elokuussa Chilifest Finland -tapahtuma. Suomen tulisin hampurilainen lienee tamperelaisen Jack The Rooster -ravintolan Death Burger.

Nyt eräs englantilainen pikaruokala on noussut otsikoihin K18-ruokalistansa vuoksi. Ravintola tarjoaa nimittäin The Atomic Fallout Pizza Burger -hampurilaista, joka sisältää kahta maailman voimakkainta chiliä. Kyseistä hampurilaista on maustettu Scotch Bonnet ja Naga Bhut Jolokia -chilikastikkeilla. Chilihampurilainen on niin tulinen, että sitä syödessä pitää käyttää hanskoja.

Kuka tahansa ei voi kuitenkaan maistaa extratulista hampurilaista, sillä se on kielletty alle 18-vuotiailta. Ihmisten tuleekin näyttää henkilöllisyyspaperinsa ennen kuin he voivat iskeä hampaansa polttavaan makuelämykseen. Metro-lehden mukaan myös juustolla ja pihvillä täytetty hampurilainen maksaa noin 32 euroa.