Tutkimus: Tällaisen miehen nainen haluaa – nämä julkkikset eivät enää kelpaa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Viime vuosina kauniimpi sukupuoli on enenevässä määrin silmäillyt ulkonäöstään huolehtivia, ja avoimemmin tunteitaan osoittavia metroseksuaalimiehiä. Julkisuudessa hyviä esimerkkejä tällaisista uroksista ovat Robert Pattinson, Harry Styles ja vaikkapa David Beckham.

Uusimman kyselyn mukaan naiset ovat kuitenkin alkaneet jälleen tuntea vetoa niin sanottuja ”tosimiehiä” kohtaan. Crucial-sivuston tekemässä tutkimuksessa selvisi, että he ovat kyllästyneet kaksilahkeisten uusavuttomuuteen ja haluavatkin nyt miehen, joka on kätevä käsistään.

Suurin osa kyselyyn osallistuneista neidoista ei uskonut miesten enää osaavan suorittaa perinteisiä miesten töitä. Kaksi kolmasosaa naisista epäili miesten kykyä korjata esimerkiksi rikkoutunut auto ja tietokone. Puolet heistä myös oli sitä mieltä, että poikaystävän tai aviomiehen pitäisi kyetä tekemään vastaavia asioita.

Naisten mukaan miehet kykenivät kuitenkin tekemään tavallisia kotitöitä, kuten ruohonleikkuuta, taulujen kiinnittämistä ja astioiden pesua. Tämä ei monelle riittänyt, sillä odotukset olivat korkeammalla.

Neitokaiset eivät olleet ainoina kritisoimassa nykymiehen kätevyyttä, sillä myös kyselyyn vastanneet miehet pitivät omaa sukupuoltaan kykenemättömänä hoitamaan tiettyjä tehtäviä. Yli puolet uroista ajatteli tietokoneen kovalevyn päivittämisen olevan liian vaikeaa. Neljäsosa ei myöskään kyennyt vaihtamaan öljyjä omaan autoonsa.