Näin Japanissa: Syötävät iPhone-kuoret myyntiin

Digi · Tim Isokivi

Applen valmistamille iPhone-älypuhelimille on saatavilla monia erilaisia lisävarusteita. Taannoin uutisoimme esimerkiksi vedenpitävistä kuorista, joiden avulla puhelimella on mahdollisuus ottaa valokuvia veden alla.

Nyt Japanin markkinoille on tulossa ehkä toistaiseksi hämmentävin iPhone-varuste. Mariko-niminen liikenainen on nimittäin luonut syötävät kuoret iPhone 5 -puhelimelle. Perinteisestä japanilaisesta senbei-riisikeksistä valmistettua kuorta kutsutaan nimellä Survival Senbei, ”selviytymis-senbei”. Daily Mail -lehden mukaan Mariko toivoo herättävänsä keksinnöllään nuorison mielenkiinnon senbei-keksejä kohtaan, sillä niitä pidetään yleensä vanhusten välipalana.

Kovin kestävää suojaa iPhonelle Survival Senbei ei tarjoa. Sen kuitenkin kerrotaan voivan pelastaa käyttäjän hengen, mikäli hän ajautuu tilanteeseen, jossa muuta ruokaa ei ole saatavilla. Yksi keksistä valmistettu kuori maksaa 3.818 jeniä, eli noin 35,50 euroa.