Kuntosali vain todella lihaville – laihoille porttikielto

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Yleisesti ottaen kuntosalit tunnetaan paikkoina, joissa vilisee trimmatun näköisiä mimmejä ja uroksia. Monelle ylipainoiselle salille uskaltautuminen vaatiikin huomattavaa itsevarmuutta.

Nyt on kuitenkin tähänkin asiaan luotu ratkaisu, nimittäin lihaville omistettu kuntosali. Downsize Fitness -kuntokeskukseen ei ole hoikemmilla kuntoilijoilla asiaa, kun sen lattialla tömistää aerobisilla tanssitunneilla muodokkaita kuntoilijoita.

Kyseisella salilla on vieläpä oma painorajansa, ja sinne otetaan sisään vain yli 20 kiloa ylipainoisia henkilöitä. Televisiossa Suurin pudottaja -realitysarjassakin esitellyllä amerikkalaisella salilla on omat treenipaikkansa Las Vegasissa, Chicagossa ja Dallasissa.

Salin perustamisen ideana on saada ylipainoisille lisää itsevarmuutta, minkä vuoksi paikalla ei ole kunto-ohjaajan lisäksi muita hoikkia ihmisiä. Yhteenkuuluvuuden tunnetta ja treenirauhaa tuovat myös peilittömät seinät ja tummennetut ikkunat, joiden ansiosta kadulla liikkujat eivät näe rakennukseen sisälle.

Kuntosalilaitteetkin on suunniteltu muodokkuutta silmällä pitäen, sillä ne ovat tavallisia salilaitteita leveämmät. Omistaja Frances Wisniewski oli itse aiemmin ylipainoinen, joten hän ymmärtää lihavuuteen liittyviä häpeän ja arvottomuuden tunteita.

– Olen ollut suuri koko elämäni ajan. Kuntosalilla muodot ovat kaikkien nähtävillä. Tiedän sen tunteen, se on kauheampaa naisille, kertoo Frances Wisniewski Daily Mail -lehdelle.