Family Guyn ja Ted-elokuvan luoja juontamaan Oscareita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seth MacFarlane tunnetaan monilahjakkuutena, jonka käsialaa ovat esimerkiksi hittisarjat Family Guy ja American Dad sekä Suomessakin taannoin nähty Ted-elokuva. MacFarlane on tehnyt töitä myös näyttelijänä, käsikirjoittajana, juontajana ja jopa laulajana.

Mies julkaisi viime vuonna levyn, jolla hän tulkitsee 40-, 50- ja 60-lukujen swing ja big band -musiikkia. Associated Press -uutistoimisto raportoi Seth MacFarlanen astuvan pian isoihin kenkiin, sillä hänet on valittu juontamaan ensi kevään Oscar-juhlat. Gaalan järjestäjien mukaan MacFarlane on loistava kirjoittaja, esiintyjä, laulaja ja tanssija, ja he uskovat miehen olevan täydellinen valinta juhlien juontajaksi.

– On uskomaton kunnia tulla pyydetyksi juontamaan Oscar-gaalaa. Aion pyrkiä parhaimpani mukaan yltämään edeltäjieni korkealle asettamalle rimalle. Toivon vain, etteivät järjestäjät saa tietää juontaneeni Charlie Sheenin Roastia, 38-vuotias tähti vitsaili viitaten Roast-sarjaan, jossa julkkikset ivailevat leikkimielisesti toisilleen.

Seth MacFarlanen roisi huumori ei uppoa kaikkiin. Toisinaan hänen sarjansa, kuten Family Guy ja American Dad, ovat aiheuttaneet vitseillään myös kohua. Noin 337 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti tuottanut Ted oli yksi kuluneen vuoden suosituimmista elokuvista.