iPhone-sovellus paljasti puhelinvarkaan – lähetti kuvan sähköpostissa

Digi · Neea Jokinen

Applen iPhone ja iPad -laitteissa on jo parin vuoden ajan ollut mukana toiminto, jonka avulla laite voidaan jäljittää hyvinkin tarkasti ja sen liikkeitä voidaan seurata myös kartalla. Esimerkiksi taannoin poptähti Will.i.am sai varkaan kiinni iPad-laitteensa avulla.

Nyt britannialaisen naisen uutisoidaan saaneen varastetun iPhone 4 -kännykkänsä takaisin erään sovelluksen avulla. Nainen oli viettänyt äskettäin iltaa Coalition-yökerhossa Brightonissa. Omistaja hävitti kännykkänsä, joka päätyi bileillan aikana varkaan käsiin.

Naisen lataama iGotYa-sovellus auttoi häntä kuitenkin saamaan varastetun kännykän takaisin. Kyseinen sovellus nimittäin toimii siten, että se ottaa käyttäjästään valokuvan, jos kännykän suojakoodin näppäilee useamman kerran väärin. Valokuvan ottamisen jälkeen sovellus lähettää otoksen omistajan sähköpostiin.

iPhonen varkaalle menettänyt nainen ottikin yhteyttä poliisiin, kun hän huomasi sähköpostissaan olevan valokuvan. Otoksessa näkyi, kuinka eräs tuntematon nainen käytti varastettua iPhonea autossa. Varas yritti avata kännykän suojakoodilla – siinä kuitenkaan onnistumatta. iGotYa-sovelluksen avulla poliisi pääsi varkaan jäljille, The Daily Mail -sivusto uutisoi.