Itsemurhaan johtanut pilapuhelu vei radiotähtien työpaikan

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Kerroimme aiemmin kuinka australialaisen 2Day Fm -radiokanavan juontajien viime viikon tiistaina tekemästä pilasoitosta nousi kansainvälinen kohu. Soitto johti oletettavasti Jacontha Sadanhan -nimisen sairaanhoitajan itemurhaan.

Pilasoitosta vastuussa olevat Mel Greig ja Michael Christian ovat olleet tapauksen vuoksi viime päivinä kritiikin kohteena. Nyt juontajat ovat menettäneet Hot 30 -nimisen radio-ohjelmansa, mikä tarkoittaa heidän jäävän toistaiseksi työttömiksi. Alun perin ohjelma oli tarkoitus hyllyttää vain määräajaksi, mutta radiokanavan omistava Southern Cross Austereo -yhtiö on vahvistanut, ettei ohjelma enää palaa radioaalloille.

– Olemme ottaneet käyttöön lukuisia uusia toimenpiteitä tapauksen jälkeen. Mainoksia ei kuulla 2Day FM -kanavalla vähään aikaan, Hot 30 -ohjelma lopetetaan ja kaikki pilapuhelut kielletään kaikilta yhtiön alaisilta ohelmilta, Southern Cross Austereo tiedottaa.

Mel Greigin ja Michael Christianin tulevaisuus radiokanavalla on vielä avoinna. Yhtiön johtajien mukaan heitä ei kuitenkaan tulla kuulemaan radiossa ainakaan toistaiseksi.

Radiojuontajat Mel Greig ja Michael Christian soittivat radio-ohjelmassaan pilapuhelun Lontoon kuninkaalliseen sairaalaan. He esiintyivät puhelussa Iso-Britannian kuningattarena ja prinssi Charlesina, ja onnistuivat tivaamaan hoitohenkilökunnalta yksityiskohtia Cambridgen herttuatar Kate Middletonin raskaudesta. Puhelun eteenpäin ohjannut 46-vuotias hoitaja Jacintha Saldanhan löydettiin viime perjantaina asunnostaan kuolleena. Hoitajan uskotaan olleen pilaan joutumisesta niin häpeissään, että hän riisti oman henkensä.