Applen hengenvaarallinen moka korjattiin – oli maksaa ihmishenkiä

Digi · Stara.fi

Apple on korjannut Australiassa ilmenneen vakavan karttaongelman, josta raportoitiin aiemmin tällä viikolla. Ongelma liittyi Mildura-nimiseen kaupunkiin. Applen kartoissa paikka oli sijoitettu noin 70 kilometriä väärään paikkaan – keskelle autiomaata.

Navigaattoriinsa sokeasti luottavat Milduraan navigoivat ihmisiä oli harhautunut vaaralliseen autiomaahan, jossa puhelinverkkoa ei löydy ja jonka alue voi olla vaarallinen myrkyllisine käärmeineen sekä paahtavine yli 40 asteen lämpötiloineen. Apple korjasi vian maanantaina, ja Milduraan haluvat ohjataan nyt oikeaan kohteeseen.

Vika kartoissa ehti johtaa useisiin vaarallisiin tilanteisiin. Esimerkiksi yhdessä tapauksessa eksynyt henkilö oli joutunut auton juuttumisen jäämisen jälkeen kävelemään vaarallisessa autiomaassa 24 tuntia löytääkseen paikkaan, jossa hän sai jälleen puhelinyhteyden.

Applen kartat ovat saaneet niiden julkaisun jälkeen osakseen valtavasti kriittikiä ja Apple onkin aiemminkin joutunut pahoittelemaan karttaongelmiaan ja erottanut kartoista vastanneen johtajan, minkä lisäksi myös koko iOS-käyttöjärjestelmän kehityksestä vastannut johtaja sai lähteä yhtiöstä.

Yhteistyössä Mobiili.fi.