Venäjällä esiteltiin kännykkäuutuus – erilaiset näytöt eri puolilla

Digi · Stara.fi

Venäläinen Yota Devices on esitellyt mielenkiintoista uutta YotaPhone-älypuhelintaan. Puhelimen erikoisuus on sen takakannesta löytyvä E Ink -näyttö. Uutuudesta on kertonut muun muassa Wall Street Journal.

YotaPhonen etupuolelta löytyy perinteinen 4,3 tuuman kosketusnäyttö 1280×720 pikselin tarkkuudella, mutta takana tarjolla on E Ink -näyttö, joka yltää 200 dpi:n tarkkuuteen. Myös E Ink -näytön koko on 4,3 tuumaa. Näytön kerrotaan olevan vain osittain kosketusta tukeva – ainoastaan alareunasta löytyy kapasitiivinen pinta.

Tietojen mukaan näyttöä varten on tulossa tarjolle sovelluskehitysrajapinta, jonka avulla myös kolmannen osapuolen sovellukset voivat tukea näyttöä. Luonnollisesti näytölle sopivaa sisältöä ovat esimerkiksi kellonaika ja ilmoitukset, sillä E Ink -näyttöä voidaan pitää päällä jatkuvasti sillä se kuluttaa virtaa ainoastaan näytön sisällön muuttuessa.

Kuva: YotaPhone
Kuva: YotaPhone

Muita YotaPhonen ominaisuuksia ovat 1,5 gigahertsin Qualcommin Snapdragon S4 -suoritin, kaksi gigatavau RAM-muistia ja vähintään 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, tuki LTE-yhteyksille sekä 12 megapikselin kamera. Puhelimen käyttöjärjestelmänä pyörii Androidin Jelly Bean -versio. YotaPhonella on painoa 140 grammaa ja paksuutta alle 10 millimetriä.

Aluksi YotaPhonea odotellaan markkinoille Venäjällä ensi vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta yhtiö on kertonut käyvänsä myös keskusteluja operaattorien kanssa Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Uutuuden hinnasta ei toistaiseksi ole tietoa. Venäjän valtiollinen teknologiayhtiö Rostekhnologii omistaa osan Yotasta.

Yhteistyössä Mobiili.fi.