Hobitti-leffan miestähti: ”Oli pakko ajella jalkakarvat”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittinäyttelijä Martin Freeman sai elämänsä roolin, kun hänet palkattiin nuoren Bilbo Reppulin rooliin Peter Jacksonin ohjaamassa Hobitti – Odottaman matka -elokuvassa. Kyseinen elokuva rantautuu Suomenkin valkokankaille 12. joulukuuta.

Nyt Martin Freeman on avautunut roolinsa vaatimuksista. Hän joutui nimittäin ajelemaan jalkakarvansa välttääkseen käyttämiensä ”hobittijalkojen” aiheuttamat hikiset tuskan tunteet kuvauksissa.

– Jalkaproteesit ulottuvat puoliväliin reittä, kuten sukkahousut. Jos jalat ovat karvaiset, se on tuskaa. Joten on pakko ajella jalkakarvat ja puuteroida jalat ensin, kertoo Martin Freeman People-lehdelle.

Hobitti – Odottamaton matka -elokuva kertoo ajasta ennen Frodon legendaarista sormusmatkaa. Keskimaahan sijoittuva seikkailutarina tapahtuu ajallisesti 60 vuotta ennen Taru sormusten herrasta -saagaa. Elokuvassa Bilbo Reppuli lähtee eeppiselle matkalle 13 kääpiön ja heidän johtajansa kanssa.