Yritti ostaa liian monta iPhonea – poliisi ampui naista sähköaseella

Digi · Meri Pulkkinen

Teknologiajätti Applen menestystuotteisiin lukeutuva iPhone on erittäin haluttu tuote niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Moni liike onkin asettanut rajoituksia suosikkipuhelimen ostomääriin luvattoman jälleenmyymisen rajoittamiseksi. Nyt eräs nainen on noussut otsikoihin yritettyään ylittää näitä määrärajoituksia.

WCVB-sivusto uutisoi kuinka Yhdysvaltojen Newtonissa ostoksilla olleen kiinalaisnaisen ostosreissu päättyi erittäin epämiellyttävällä tavalla poliisin käytettyä häneen sähkölamautinta. Englantia osaamaton Xiaojie Li oli ostanut paikallisen ostoskeskuksen Apple-myymälästä kaksi iPhone-puhelinta. Liike on asettanut rajoituksen, jonka mukaan yksi asiakas voi ostaa korkeintaan kaksi iPhonea.

Li oli kuitenkin yrittänyt ostaa myymälästä useampia puhelimia. Kun häntä estettiin tekemästä näin, hän kuvasi videolle liikkeessä olleita ihmisiä, joiden annettiin hänen mielestään ostaa enemmän kuin kaksi puhelinta. Tämän jälkeen häntä pyydettiin lähtemään liikkeestä.

Naisen kannalta todella valitettava välikohtaus tapahtui kuitenkin vasta pari päivää myöhemmin, kun Li palasi samaiseen kauppaan noutamaan internetistä tilaamiaan kahta iPhonea. Tällöin liikeen johto pillastui lopullisesti ja soitti poliisit paikalle poistamaan naisen liikkeestä. Kun Li ei suostunut, poliisi käytti häneen sähkölamautinta.

Sähkölamauttimen käyttö on sittemmin herättänyt julkista pahennusta. Paikallinen poliisi on kieltänyt käyttäneensä tilanteen rauhoittamiseksi liiallista voimaa. Wcvb-sivuston mukaan naisen perhe uskoo kammottavan välikohtauksen johtuneen kielimuurista.