Kannabis-tabuille kyytiä: Supertähdet kohudokumentissa – katso

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka miljardööri Richard Branson otti voimakkaasti kantaa huumesotaan ja kertoi uskovansa ensi vuoden olevan siinä ratkaiseva. Nyt hän ja joukko muita supertähtiä vaativat, että asiaan liittyvät tabut rikotaan.

– Yksi ensi vuoden suuria juttuja on tabun rikkominen. 40 vuotta jatkunut huumesota on aiheuttanut niin paljon ikävää maailmaan. Joka vuosi huumeiden kulutus on mennyt huonompaan ja huonompaan suuntaan. Siihen täytyy olla jokin ratkaisu, Richard Branson kommentoi LinkedInille.

Nyt verkossa nähdään tunnin mittainen dokumenttielokuva, jossa käsitellään kansainvälistä huumesotaa ja sen vaikutuksia. Dokumentissa on laskettu, että laittoman huumebisneksen liikevaihto on noin 320 miljardia dollaria. Aiemmin laskettiin, että laillistaminen yhdessäkin osavaltiossa pudottaisin huumekartellien tuloja 30 prosenttia, ja että kannabiksen laillistaminen toisi Kalifornian osalvaltiolle 1,4 miljardin verotulot.

– Täällä Yhdysvalloissa on 1,7 mijoonaa ihmistä vankilassa humerikoksista. 750 000 ihmistä on vankilassa marijuanan takia. Tämä on kauhutarina, jonka olisi tullut päättyä vuosia ja vuosia sitten. Ensi vuonna sen on pakko päättyä, Branson jyrähti aiemmin tällä viikolla.