Maailman ensimmäinen valokuva lumihiutaleesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisin jokainen koululainen ja sitä vanhempi todennäköisesti tietää, että jokainen lumihiutale on eri näköinen. Vielä sata vuotta sitten tilanne ei ollut kuitenkaan samanlainen, mutta sitten lumihiutaleista saatiin ensimmäiset valokuvat.

Yhdysvaltojen Vermontissa asuva maanviljelijä Wilson A. Bentley innostui kovasti valokuvaamisesta ja hankki siihen tarvittavan välineistön. Hän myös onnistui yhdistämään kameran ja mikroskoopin. Lumihiutaleita rakastanut Bentley yritti kuvata lumihiutaleita ja oli tiettävästi ensimmäinen ihminen, joka on siinä myös onnistunut.

Kuva: Wikipedia
Kuva: Wikipedia

Kehitettyään vuonna 1885 oikean kuvaustekniikan Bentley otti lopulta 5.000 valokuvaa eri hiutaleista. Vuosikymmeniä myöhemmin, vuonna 1931, Bentleyn lumihiutaleista ikuistamia valokuvia julkaistiin hänen laatimassaan Snow Crystals -kirjassa.

Kuva: Wikipedia
Kuva: Wikipedia