Adele on vuoden artisti – jo toista vuotta peräkkäin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen laulajatähti Adele sai tänä vuonna kunnian toimia uuden James Bond -elokuva Skyfallin tunnuskappaleen esittäjänä. Tähdellä on muutenkin ollut kiireinen vuosi, sillä lokakuussa 24-vuotias laulajatar synnytti esikoisensa ja ilmoitti siirtyvänsä äitiyslomalle julkisuudesta ja musiikkimaailmasta.

Tähden uurastus palkittiin hiljattain, sillä Adele valittiin jo toista vuotta peräkkäin arvostetun yhdysvaltalaisen Billboard-musiikkijulkaisun vuoden artistiksi ja vuoden parhaaksi naisartistiksi. Lisäksi neidon 21-levy valittiin vuoden parhaaksi levyksi.

Laulajatar onkin ensimmäinen henkilö, joka on voittanut vuoden artistin ja vuoden naisartistin tittelit kahtena peräkkäisenä vuotena. Billboard-lehden palkinnot kruunaavat brittiartistin vuoden, sillä hän keräsi taannoin myös kuusi Grammy-palkintoa.

Adele on seurustellut Simon Koneckin kanssa viime kesästä lähtien. Taannoin soultähti paljasti People-lehdelle haluavansa kovasti tulla äidiksi ja haaveilevansa kolmesta pojasta ennen kolmeakymmentä ikävuottaan. Helmikuussa Adele teki näyttävän paluun Grammy-palkintogaalassa pitkän sairauslomansa jälkeen. Neitokainen voitti peräti kuusi Grammy-palkintoa, joista yksi oli Vuoden Albumi.