Leffatähden kohuttu kouluammuskelu-lausunto olikin huijausta?

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosikkinäyttelijä Morgan Freeman on tehnyt pitkän ja palkitun uran Hollywoodissa. Veteraanitähti joutui äskettäin järkyttävien väitteiden kohteeksi, kun verkossa levisi huhuja hänen kuolemastaan. Hurjat huhut kiistettiin kuitenkin nopeasti, kun Freemanin kerrottiin olevan elossa.

Nyt 74-vuotias Morgan Freeman on joutunut jälleen huijarin uhriksi. Tähtinäyttelijä nousi vastikään otsikoihin julkisella lausunnollaan, jossa hän moitti mediaa Yhdysvaltojen Connecticutin kouluammuskelun uutisoinnista. Lausunnossaan Freeman muun muassa kertoi olevansa suivaantunut siitä, että media uutisoi massamurhaajista kuin he olisivat supertähtiä.

– Kaikki johtuu siitä, miten media uutisoi asiat. Käännämme uutiset päälle ja näemme, miten Batman-ampujaa kohdellaan kuin julkkista. Sekopäiset ihmiset istuvat yksinään kellarissa uutisia katsellen. He haluavat tehdä jotain karmivaa saadakseen nimensä historiaan. Sellaiset ihmiset haluavat, että heidät muistetaan hirveänä monstereina yksinäisten nörttien sijaan, Morgan Freemanin väitetään sanoneen lausunnossaan.

Oscar-palkitun veteraaninäyttelijän edustajan mukaan kyseessä on kuitenkin huijarin tekemä lausunto. Edustaja kieltää, että Morgan Freeman olisi julkaissut verkossa Sandy Hookin -alakoulussa tapahtunutta kouluammuntaa koskevia lausuntoja. Edustajan mukaan he tutkivat parhaillaan, kuka on huijauslausuntojen takana, Contact Music -sivusto uutisoi.

Morgan Freeman loukkaantui vuonna 2008 vakavasti auto-onnettomuudessa. Näyttelijän vasen käsi murtui käsivarresta ja kyynärpäästä ja hän sai rajun iskun myös olkapäähänsä. Vammoja korjailtiin 4,5 tuntia kestäneen leikkauksen avulla, mutta Freeman kärsii edelleen hermovaurioista kädessä. Ensimmäisen Oscar-patsaansa Freeman sai parhaasta miessivuosasta Clint Eastwoodin ohjaamasta elokuvasta Million Dollar Baby.