Suomeen maailman ensimmäinen alamäkiluistelukeskus

Matkailu · Stara.fi

Espoon Serenan hiihtokeskukseen avataan 12. tammikuuta 2013 maailman ensimmäinen alamäkiluistelukeskus. Suuren suosion saavuttanut laji syntyi 2000-luvun alussa Itävallassa.

alamakiluistelu18122012

Lajin kovan kysynnän sekä Suomen alamäkimaajoukkueen menestyksen siivittämänä lajista kiinnostuneille sekä lajia harrastaville aukeaa nyt mahdollisuus päästä kokeilemaan sekä treenaamaan taitojaan jäärännissä. Perustyöt radan rakennukselle ovat tällä hetkellä täydessä vauhdissa Espoon Serenassa, jonne aukeaa tammikuussa täysimittainen alamäkiluistelurata.

Laskettelurinteen yhteyteen rakennettava rata tulee olemaan pituudeltaa 270 metriä ja se jaetaan kahteen osaan. Alaosio on tarkoitettu aloittelijoille ja koko rataa pääsevät laskemaan kokeneemmat luistelijat. Rata on auki kaikille amatööri- sekä ammattilaisluistelijoille iästä riippumatta.

– Tavoitteenamme on olla Suomen monipuolisin talviurheilu- ja vapaa-ajankeskus, missä asiakkaamme voivat nauttia monenlaisista aktiviteeteista: trooppisesta vesipuistosta, jännittävästä alamäkiluistelusta ja arvostetuista street-rinteistä, alamäkiluistelun maailmanmestari Miikka Jouhkimainen kertoo.

Alamäkiluisteluratoja löytyy maailmalta tällä hetkellä Serenan lisäksi vain yksi. Hollannin Landgraafiin sisätalviurheilukeskukseen SnowWorldiin avataan joulukuussa maailman ensimmäinen sisäjäärata, joka on käytössä vuoden ajan.

Alamäkiluistelussa luistelijat kiitävät alas jäärataa haastaen matkalla olevia kurveja, kaarteita ja hyppyjä. Alamäkiluistelu on yhdistelmä luistelua, toimintaa, nopeita ja tiukkoja tilanteita. Kilpailutilenteessa radalla kiitää yhtä aikaa neljä luistelijaa. Vauhti saattaa kiihtyä alämäkiluisteluammattilaisilla jopa yli 50 kilometriä tunnissa luistelijoiden kiitäessä alas jääränniä.