10 miljoonaa epätoivoista iPhone-käyttäjää sai heti helpotuksen

Digi · Tim Isokivi

Applen aikaisemmin tänä vuonna julkaiseman uuden iOS6-mobiilikäyttöjärjestelmän mukana tullut oma karttajärjestelmä aiheutti suurta ärsytystä käyttäjien keskuudessa. Sitä pidettiin hankalakäyttöisyytenä ja erittäin puutteellisena, eikä käyttöjärjestelmä ei tukenut Googlen karttapalveluita lainkaan.

Apple myönsi nopeasti virheensä, ja yhtiön toimitusjohtaja joutui pyytämään karttajärjestelmän puutteita julkisesti anteeksi. Nyt Googlen karttasovellus on vihdoin julkaistu myös uudelle iOS6-mobiilikäyttöjärjestelmälle. Google-yhtiön Jeff Huber ilmoitti, että uutta karttajärjestelmää ladattiin ensimmäisen 48 tunnin aikana jopa 10 miljoonaan iPhone-puhelimeen.

Daily Mail -lehden mukaan Googlen uusi iPhone-karttajärjestelmä sisältää myös esimerkiksi Google Street View -ominaisuuden. Ilmaisen Google Maps -palvelun arvioidaan nousevan yhdeksi suosituimmista Apple-sovelluksista. Osa iPhone-käyttäjistä kieltäytyi aikaisemmin jopa päivittämästä käyttöjärjestelmäänsä uuteen iOS6 -versioon, sillä he halusivat jatkaa aikaisemman version sisältämän Google-karttapalvelun käyttämistä.