Rocktähti Kauko Röyhkän Cheek-avautumisesta: ”Olin aika yllättynyt”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla monet suomalaiset hieraisivat silmiään huomattuaan kuinka pitkän linjan artisti Kauko Röyhkä avautui Facebookissa Suomen tämän hetken suosituimmasta artistista Cheekistä. Röyhkä nimitti kirjoituksessaan Cheekiä ”lyhyen elinkaaren kokoomusräppäri Cheeseksi”

Kauko Röyhkän ja Cheekin viime vuosien menestyksen välillä on valtava ero, josta on osoituksena esimerkiksi Cheekin 30 miljoonaa kuuntelukertaa YouTubessa ja vuosittain tehdyt noin 160 keikkaa, joista valtaosa on loppuunmyytyjä.

Kauko Röyhkä yritti myöhemmin vierittää avautumisensa huumorin piikkiin, mutta turhaan. Cheek-fanien lisäksi myös monet muut ovat pitäneet avautumista osoituksena huonosta mausta. Samoilla linjoilla ovat olleet myös monet muut rocktähdet ja esimerkiksi radiojuontajat. Staran tiedusteli eilen Neumannin mielipidettä asiaan.

– Tietäen kuinka pitkän duunin Cheek on tehnyt ja sit sen kuuntelut tuolla netissä ja kuinka paljon on ladattu ja noin pois päin, niin ne puhuu ihan omaa kieltään. Kyllä mun täytyy sanoa, et mä olin aika yllättynyt tuosta Röyhkän sanomisesta, Neumann kertoi Staralle.

Monia Kauko Röyhkän lausuntoa ihmetelleitä ei ole niinkään ärsyttänyt se, että Röyhkä kertoi mielipiteensä julkisesti, vaan se miten hän mielipiteensä ilmaisi.

– Tälleen vanhan liiton muusikkona musta kollegasta ei pitäisi missään kohden antaa tuollaista läppää ja tuolla lailla. Cheek on hyvin itsetietoinen ja itse omat hommansa ansainnut helvetin kovalla työllä ja tulee vaatimattomista olosuhteista. Raa’alla keikkailulla ja omalla näkemyksellä on luonut omanlaisensa jutun, ja mä arvostan sitä tietenkin ihan perkeleesti, Neumann lisäsi.