Dingo-kappale saa kovaa kritiikkiä: Nyt puhuu Neumann!

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla ennennäkemätöntä hysteriaa sankoissa fanijoukoissa aiheuttaneen Dingo-yhtyeen kulta-aikojen kokoonpano on hajonnut jo vuosikymmeniä sitten, mutta yhtyeen keulahahmo Neumann jatkaa edelleen yhtyeen peräsimessä.

Viime päivinä Dingon uusi Facebookissa-kappale on saanut murskakritiikkiä verkossa erityisesti soundiensa ja lyriikoidensa vuoksi. Kappaleessa lauletaan nimensä mukaisesti Facebookista ja muun muassa ”olen tässä, sun Ritari Ässä”. Stara tiedusteli Neumannin tunnelmia kritiikistä, mutta kaiken kokenut Neumann ei anna sille kovinkaan suurta merkitystä.

– En mä oikeastaan suhtaudu siihen mitenkään, ja jotenkin tulee nyt vähän lonkalta mieleen vaikka vuosi 1984, jolloin ilmestyi Dingon ensimmäinen single Sinä ja minä. Muistan tässäkin yhteydessä ensimmäisen Dingo-biisin saaman kritiikin. Muistan myös sen kolikon toisen puolen, että ”onpa makee biisi”, Neumann kommentoi Staralle.

– Sinä ja minä sai osakseen aika paljon sitä, että ”Voi hitto mitä teinipaskaa” -kommenttia. Näköjään, kun jollain biisillä on sitä tartuntapintaa, niin kyllä se vaan sit vääjäämättä vie suuntaan sekä toiseen, että tykätään ja inhotaan. Se kuulunee tähän kuvioon.

– Mun mielestä pitkän linjan jutuissa pitää uskaltaa ja pitää kokeilla uudenlaisia juttuja. Se myös motivoi esimerkiksi mua biisintekijänä, ettei jatkuvasti nojaa vanhaan totuttuun kaavaan. Kyllä se pitää omankin mielen virkeänä palautteesta huolimatta, Neumann toteaa.

– Tottakai Jimi Constantinen ja Makin kanssa siinä heti alkumetreillä yhteistuumin päätettiin, ja nimenomaan mä halusin, että updeitataan Dingon juttua. Näin myös tapahtui. Jos se tuntuu jostain radikaalilta, niin ou, se on tätä päivää.