Kim Kardashian pelkää Instagram-muutoksen tuhoisia seurauksia

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Instagram-kuvapalvelu on aiheuttanut laajamittaista kohua alkuvuodesta voimaan ehkä astuvien uudistustensa myötä. Palvelun uusien käyttäjäehtojen mukaan Instagram saa nimittäin luovuttaa käyttäjiensä kuvia esimerkiksi mainostajien käyttöön ilman erillistä korvausta tai ilmoitusta.

Miljoonat Instagram-käyttäjät suuttuivat muutoksesta ja ovat purkaneet vihaansa verkossa. Rajun palautteen johdosta Instagram on sittemmin ilmoittanut, ettei se sittenkään tule myymään käyttäjiensä kuvia mainoksiin. Yksi asiasta huolestuneista on maailmankuulu realitytähti Kim Kardashian, joka julkaisee kuvapalvelussa lähes päivittäin kuvia itsestään.

– Mielestäni Instagramilla ei pitäisi olla oikeutta myydä kuviamme mainosyrityksille ilman lupaamme. Mitä jos en halua mainostaa sitä mitä he haluavat? Toivottavasti palvelu peruu uudet ehdot, Kim Kardashian kertoi TMZ-sivustolle.

Nyt Kimin toive näyttää siis toteutuvan. Kim Kardashian on lisäksi peloissaan siitä, että Instagramin uusi politiikka voisi ajaa hänen uransa alamäkeen. Realitytähden kerrottiin taannoin saavan tuhansia dollareita Twitter-bloginsa käyttämisestä mainontaan. Myös Kim Kardashianin Khloe-sisko kertoi olevansa todella pettynyt palvelun muutoksiin.

Ellei Instagram peru suunnitelmiaan, astuvat uudet säännöt voimaan 16. tammikuuta 2013, jolloin käyttäjien täytyy joko hyväksyä uudet ehdot tai lopettaa palvelun käyttö. Nettijätti Facebook osti viime keväänä jatkuvasti suosiotaan kasvattaneen kuvapalvelun. Instagramin avulla älypuhelimien käyttäjät voivat muokata ja jakaa kuviaan helposti. Kyseessä oli alun perin puhtaasti älypuhelimien käyttäjille suunnattu palvelu, mutta Facebook-kaupan myötä myös sen perinteisempää verkkosivustoa on kehitetty eteenpäin.