Tässä on maailman surkein matkailukaupunki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin matkailupalvelujen arvostelusivusto Tripadvisor on nyt rankannut vuoden 2012 parhaat ja surkeimmat matkailukaupungit. Tutkimukseen vastasi 75.000 palvelun käyttäjää, jotka olivat äskettäin käyneet näissä kaupungeissa, joten listauksen tuloksilla on vankka pohja.

Maailman surkeimmaksi matkailukaupungiksi nousi ylivoimaisesti Venäjän pääkaupunki Moskova. Se sijoittui viimeiseksi peräti neljässä kahdeksasta kategoriasta. Moskovassa on tutkimuksen mukaan töykeimmät paikalliset asukkaat, töykeimmät taksikuskit, huonoimmat taksipalvelut ja lisäksi se on myös huonoin shoppailukaupunki.

Toiseksi surkeimmaksi matkailukaupugiksi rankattiin Intian Mumbai, jossa on likaisimmat kadut ja vaikein liikkua paikasta toiseen. Surkein hintataso oli puolestaan Norjan Oslossa ja surkein joukkoliikenne Vietnamin Hanoissa.

Parhaaksi matkailukaupungiksi sijoittui Japanin pääkaupunki Tokio, jossa on ystävällisimmät taksikuskit, paras taksipalvelu, siisteimmät kadut ja jossa turisti tuntee olonsa turvallisimmaksi. Ystävällisimmät paikalliset ovat Meksikon Cancunissa, paras joukkoliikenne Sveitsin Zurichissa ja paras hintataso Lissabonissa.