”Kaapista tuleminen oli parasta mitä olen tehnyt”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan brittinäyttelijä Ian McKellen on nähty valkokankaalla niin Shakespeare-rooleissa kuin suurella rahalla toteutetuissa toimintaelokuvissakin. Taru Sormusten Herrasta -elokuvissa Gandalf-velhoa näytellyt tähti palasi rooliinsa Hobitti – Odottamaton matka -elokuvassa.

Avoimesti homoseksuaali 73-vuotias näyttelijä on nyt paljastanut, että kaapista ulos tuleminen on ollut hänen elämänsä paras päätös. Ian McKellen paljasti seksuaalisen suuntautumisensa julkisuudessa BBC Radio 3 -kanavalla vuonna 1988. Miehen mukaan hän pelkäsi saisiko hän enää rooleja mikäli homous paljastuisi.

– Nykyäänkin on olemassa nuoria näyttelijöitä, jotka eivät uskalla paljastaa homouttaan. He haluavat tehdä uran romanttisten pääroolien esittäjänä. Minä mietin, saisinko näytellä Romeota, jos tulisin ulos kaapista. Lopulta kuitenkin tulin siihen tulokseen, ettei ole olemassa työtä, jonka vuoksi kannattaisi valehdella itselleen, Ian McKellen tunnustaa Daily Mail -lehdelle.

Ian McKellen julistettiin ritariksi marraskuussa 1990, mitä McKellen piti merkkinä siitä, että ajat olivat muuttumassa suvaitsevammiksi.