Hän on vuoden 2012 Twitter-kuningas – tässä suosituimpien lista

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Vuosi 2012 lähenee jo loppuaan ja samalla useat verkkosivustot koostavat kuluneen vuoden tapahtumista erilaisiin listauksiin. Nyt Twitter, yksi maailman suurimmista sosiaalisen median palveluista, on julkaissut listan vuoden suosituimmista ihmisistä.

Twitter-palvelun julkaisemien tilastojen mukaan kuluneen vuoden twiitatuin julkisuuden henkilö on 18-vuotias teinipoppari Justin Bieber. Miespuoliset popartistit komeilevat vuoden twiitatuimpien henkilöiden joukossa, sillä Top 5 -listan kärkeen nousivat One Direction -yhtyeen Niall Horan, Harry Styles, Zayn Malik ja Louis Tomlinson.

Eniten uudelleentwiittauksia puolestaan keräsi Justin Bieberin suruviesti, jossa hän kertoi rakastavansa syöpään menehtynyttä tyttöfaniaan. Muita eniten uudelleentwiittauksia saaneita viestejä kirjoittivat muun muassa Niall Horan ja Harry Styles.

Vuoden 2012 aikana One Direction -yhtyeen jäsenten Twitter-seuraajat nousivat huimasti. Harry Stylesin faniseuraajat kasvoivat 493 prosentilla, kun taas Niall Horanin Twitter-blogin fanit kasvoivat yli 700 prosentilla. Vuoden twiitatuin julkkistapahtuma oli Whitney Houstonin traaginen kuolema.

Myös MTV Video Music Awards -musiikkigaala nousi twiitatuimpien julkkistapahtumien joukkoon. Tähtipari Jay-Z:n ja Beyoncen vauvan syntymä ja Kate Middletonin raskausuutinen keräsivät Twitter-palvelussa yli kaksi miljoonaa twiittiä. Suosituimpia elokuva- ja televisio-aiheisia twiittejä puolestaan keräsivät muun muassa Nälkäpeli, The Avengers ja Family Guy.