Prinssin yksityinen A380 superjumbo on lentävä palatsi

Matkailu · Stara.fi

Ökyrikkaat käyvät alituisesti eräänlaista kilpavarustelua siitä kenellä on upein lentokone ja suurin huvijahti. Viime vuosina rahasummat ovatkin paisuneet huikeiksi, ja vauhti vain kiihtyy. Nyt eräs prinssi on tilannut yksityisen version maailman suurimmasta Airus A380 -lentokoneesta.

57-vuotias miljardööri Prinssi Alwaleed bin Talal al-Saudin omaisuus on noin 15 miljardia euroa, joten hänellä on varaa tilata lähes mitä vain. Nyt hän pulittaa noin 350 miljoonaa euroa yksityiskoneesta, jollaista ei ole koskaan aiemmin nähty.

Kone on määrä luovuttaa ostajalle vielä ennen vuodenvaihdetta. Normaalisti varusteltu A380 maksaa noin 180 miljoonaa euroa. Kolme vuotta sitten tilattuun Airbus A380 superjumboon tulee luksushotellia vastaavat tilat turkkilaisine hamam-saunoineen ja flyygelillä varustettuine kymmenen hengen konserttisaleineen.

Lentokoneen rukoushuoneessa matto kääntyy automaattisesti kohti Mekkaa, Daily Mail raportoi. Lisäksi koneeseen mahtuu autotalli prinssin Rolls-Roycelle ja hissi, jolla prissi voi laskeutua ilman portaita maahan suoraan autonsa viereen. Palavereita varten koneessa on neuvotteluhuone ja 20 matkustajalle omat hytit. Prinssille on omat yksityistilat.