Facebookilta uusi sovellus – viestit ja kuvat katoavat hetkessä

Digi · Stara.fi

Facebook teki sen mitä huhuttiin ja tuo Applen laitteille tarjolle uuden Facebook Poke -nimen saaneen sovelluksen, joka vastaa suosittua Snapchat-sovellusta. Sillä voi lähettää kavereille viestejä, kuvia tai videoita, jotka tuhoutuvat avaamisen jälkeen.

Viestit sisältöineen tuhoutuvat joko 1, 3, 5 tai 10 sekuntia niiden avaamisen jälkeen ja ovat sen jälkeen mennyttä. Facebook Poke on ladattavissa ilmaiseksi Applen App Storesta. Se on optimoitu iPhone 5:lle, mutta toimii aiemmissakin iPhoneissa iPhone 3GS:stä ylöspäin, vähintään kolmannen sukupolven iPod toucheissa sekä iPadeissa.

Poken kautta viestejä voi lähettää kerralla yhdelle tai useammallekin kaverille. Viestin katsomiseksi puolestaan tulee sormea napauttamisen jatkeeksi pitää kiinni viestissä. Sovellus kertoo myös, kun kaverit ottavat kuvankaappauksia. Erillinen yksinkertainen Poke eli Tökkää-toiminto oli aiemmin tärkeä osa Facebookin palvelua. Uuden sovelluksen toimintaperiaate on monipuolisempi.

Yhteistyössä Mobiili.fi.