Oikeus vahvisti: Liian seksikkään hammashoitajan sai irtisanoa

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa työntekijöiden irtisanominen on tehty lainsäädännöllä äärimmäisen vaikeaksi, mutta maailmalta löytyy myös hieman toisenlaisia esimerkkejä. Nyt nimittäin Yhdysvalloissa Iowan osavaltion korkein oikeus on katsonut, että liian seksikkään hammashoitajan saa irtisanoa.

Tapauksessa on kyse hammaslääkäri James Knightista, jolle naispuolinen hammashoitaja Melissa Nelson oli työskennellyt kymmenen vuoden ajan. Lopulta mies tuli vaimonsa painostuksen myötä siihen tulokseen, että nainen oli ”vastustamattoman puolensavetävä ja uhka hänen avioliitolleen”.

Hammashoitaja Melissa Nelson oli omien sanojensa mukaan onnellisesti naimisissa eikä ollut kiinnostunut avioliiton ulkopuolisesta suhteesta. Knightin vaimo kuitenkin vaati miestään erottamaan naisen löydettyään miehensä puhelimesta miehen ja avustajan välisiä tekstiviestejä, CNN uutisoi.

Knightin pappi suositteli miestä suostumaan vaimon vaatimukseen ja lopulta irtisanominen eteni iowalaiseen tuomioistuimeen saakka. Korkeimman oikeuden tuomareiden mukaan irtisanomiselle oli tarpeeksi painavat perusteet, vaikka todisteita flirttailusta tai intiimistä kanssakäymisestä ei ollut. Tapaus on nyt aiheuttanut kovasti ihmetystä Yhdysvalloissa. Irtisanottu Nelson on työskennellyt erottamisensa jälkeen tarjoilijana.