Alapään karvoitus katoava luonnonvara – myös miehillä

Lifestyle · Tim Isokivi

Alapään karvoituksen vahaaminen, trimmaaminen ja kokonaan poistaminen ovat nykyisin varsin yleisiä tapoja naisten keskuudessa. Viime vuosina myös yhä useammat miehet ovat hypänneet samaan kelkkaan. Tämä näkyy tuoreen brittiläisen tutkimuksen tuloksissa.

Ihonhoitotuotteiden terveysvaikutuksia tutkivan Skin Health Alliance -liiton tutkimuksessa ilmeni, että 31,7 prosenttia brittiläisistä miehistä hankkiutuu eroon alapääkarvoistaan ajelemalla, nyppimällä, vahaamalla tai höyläämällä ne pois. Korva- ja nenäkarvoja ilmoitti poistavansa 41 prosenttia brittimiehistä. Kulmakarvojaan poistivat 28,8 prosenttia, rintakarvojaan 20,1 prosenttia ja selkäkarvoja 12,9 prosenttia miehistä.

Vain 28 prosenttia vastaajista ilmoitti, etteivät he ajele lainkaan karvojaan pois. Yhdysvalloissa alapääkarvojaan ajelee pois jopa 73 prosenttia miehistä.

Osansa miesten alapään ajelemisen yleistymisessä Britanniassa ovat epäilemättä tehneet julkkikset, kuten Towie-sarjan Mark Wright, joka on kertonut Mail Online -verkkosivustolle olevansa ylpeä statuksestaan vahaavien miesten puhemiehenä. Hieman erikoisempi miehen harjoittama tapa on sen sijaan ”pejazzle”, joka on miespuolinen versio vajazzle-ilmiöstä. Siinä alapään karvoitus poistetaan, ja tilalle asetellaan pieniä koristejalokiviä.

– Naiset eivät välttämättä halua karkeaa miestä. Jotkut pitävät enemmän miehistä, jotka ovat siistinnäköisiä ja pitävät huolta itsestään. Jokainen tavallaan, Mark Wright kommentoi.