Näyttelijä Charles Durning on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodin tuotteiliaimpiin näyttelijöihin lukeutunut Charles Durning on kuollut. Yli sadassa elokuvassa ja televisiosarjassa nähty veteraaninäyttelijä menehtyi maanantaina 89-vuotiaana kotonaan New Yorkin Manhattanilla. Uutistoimisto AP raportoi kuolinsyyn ollen luonnollinen.

Suomalaisille hän tuli viime vuosina tutuksi esimerkiksi Nelosen esittämästä televisisarjasta Asema 62. Durning pääsi 1980-luvun alkupuolella ensimmäisen kerran Oscar ja Golden Globe -ehdokkaaksi parhaasta sivuosasta Mel Brooksin elokuvasta Ollako vai eikö olla – siinä leffa!

Charles Durningin elokuvaura alkoi jo vuonna 1962 elokuvalla The Password Is Courage. Ura valkokankaalla kesti siis yli 50 vuotta. Ennen elokuvauraa hän työskenteli näyttelijänä musikaaleissa Buffalossa. Viime vuosina Durning nähtiin Asema 62 -sarjan lisäksi myös muun muassa NCIS ja Kaikki rakastavat Raymondia -sarjoissa.