Minihameet ja paljastavat topit kiellettiin lailla: ”Rohkaisevat raiskauksiin!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Raiskauksiin liittyvässä keskustelussa on usein tuotu esiin naisten paljastavan pukeutumisen osuus tapauksissa, ja erityisesti muslimimaissa naisten niukan pukeutumisen katsotaan houkuttelevan miehet raiskaamaan. Nyt asia on otettu tiukkaan tarkasteluun Swazimaassa.

Swazimaa on nimittäin kieltänyt naisilta minihameet, paljastavat topit ja muut liian paljastavat asut lailla, koska hallituksen linjauksen mukaan ne rohkaisevat raiskauksiin. Lain mukaan minihameeseen ja muihin kiellettyiin asuihin pukeutuva nainen voidaan passittaa jatkossa jopa puoleksi vuodeksi vankilaan.

Kuva: Twitter
Esimerkiksi tämä Heidi Klumin minihame toisi Swazimaassa vankeutta. Kuva: Twitter

– Raiskaajien puuhat on tehty helpoksi, koska vain puolittain pukeutuneen naisen vaatteet on helppo riisua, poliisin edustaja Wendy Hleta kertoi South African Independent Online -lehdelle.

Raiskaukset ovat Swazimaassa hälyttävän yleisiä, ja asiasta uutisoineen South African Independent Online -lehden mukaan jopa kaksi kolmasosaa teini-ikäisistä on joutunut seksuaalisen ahdistelun uhriksi. Erittäin konservatiivisessa maassa naiset esittävät usein kansallistansseja kokonaan yläosattomissa rinnat ja takapuoli täysin paljaana. Tanssiesitykset on kuitenkin jätetty lain ulkopuolelle.