Ravintola laskuttaa asiakkaita ruoan painon mukaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erityisesti Yhdysvalloissa seisovien pöytien ravintoloissa nähdään joskus jopa yli 200 erilaista annosta vapaasti nautittavissa pilkkahintaan. Vakavasti ylipainoisille asiakkaille tarjoukset ovat kuin lottovoittoja, mutta ravintoloille he eivät ole kovin tuottava asiakasryhmä.

Nyt eräs Dubaissa sijaitseva ravintola Gramo on ottanut hinnoittelussa käyttöön painoon perustuvan hinnoittelun, sillä se laskuttaa asiakkaitaan seisovan pöydän ruoasta painon mukaan. Samanlainen hinnoittelu on ollut jo pitkään käytössä myös monissa suomalaisissa ravintoloissa.

Gramo ei siis suinkaan ole maailman ensimmäinen tällaisen hinnoittelun käyttöön ottanut ravintola, mutta se on nyt kuitenkin noteerattu laajasti, koska hinnoittelun tarkoituksena on nostaa esiin ruoantähteiden merkitys. Dubain Global Villagessa sijaitsevan ravintolan omistaa Lootah-hotelliyhtiö, joka omistaa myös muun muassa Al Jawhara -hotelliketjun.

Ruoan painon mukainen hinnoittelu on voimassa vain ruokailtaessa ravintolan seisovassa pöydässä, jossa ravintola haluaa saada asiakkaat ottamaan ruokaa vain sen verran kuin jaksavat syödä, Jawhara.ae -verkkosivustolla kerrotaan.