Hollywoodia piinannut häirikkö paljastui 12-vuotiaaksi: ”Erittäin ongelmalliset olot”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Ashton Kutcherille ja Justin Bieberille pilasoittoja tehneen henkilön jääneen viimein kiinni Kaliforniassa. Pilasoittaja väitti puheluissaan viranomaisille aseistettujen henkilöiden tunkeutuneen tähtien koteihin, ja aiheutti siten turhia poliisioperaatioita.

Pilasoittajan kerrottiin jo aikaisemmin olevan alaikäinen. Nyt TMZ-verkkosivusto on paljastanut kiinniotetun pojan olevan vasta 12-vuotias pikkupoika. Julkaisun mukaan poika asuu äitinsä kanssa, eikä viihdy koulussa, vaan viettää aikansa tietokoneella ”hakkereiden kanssa” kommunikoiden. Lastensuojeluviraomaisten kerrotaan vierailleen pojan kodissa useaan otteeseen.

Pilasoittajan kotioloja kuvaillaan erittäin ongelmallisiksi. Viranomaiset suhtautuvat alaikäistä kiinniotettua kohtaan myötätuntoisesti, ja poikaa yritetään sijoittaa tasapainoiseen sijaiskotiin. Perinteisemmän rangaistuksen sijaan poika pyritään todennäköisesti ohjaamaan terapiaan, jonka suoritettuaan hänet vapautettaisiin syytteistä.

Viranomaiset kertoivat aikaisemmin pidätykseen liittyvävässä uutistiedotteessa esimerkiksi FBI:n ja Long Beachin poliisilaitoksen tutkineen tapauksia. Ashton Kutcheriin ja Justin Bieberiin kohdistuneiden pilojen lisäksi henkilöä epäillään olevan osallinen myös lukuisiin muihin poliisitoimiin johtaneihin pilapuheluihin. Poliisit eivät kuitenkaan paljastaneet, kuuluvatko näihin esimerkiksi Miley Cyrusin ja Simon Cowellin koteihin tehdyt väärät hälytykset.