Joulun ALE räjähti käsiin verkossa: ”Mitään tällaista ei ole ennen nähty”

Digi · Stara.fi

Joulun jälkeen alkaneet alennusmyynnit ovat parhaillaan Suomessakin täydessä käynnissä, kun ihmiset rynnivät kauppoihin hamstraamaan edullisia tuotteita. Vuosi vuodelta alennusmyynti näkyy enemmän myös verkossa, ja tänä vuonna muutos on ollut erityisen merkittävä.

Esimerkiksi brittiläinen kauppajätti Selfridges on joutunut peräti ongelmiin, kun alennusmyynti on aiheuttanut valtavat ruuhkat kauppojen lisäksi myös verkkokaupassa. Yhtiön verkkokauppa nimittäin kaatui ALE-ryntäyksen myötä hetkeksi, kun miljoonat ihmiset ryntäsivät nettiostoksille samaan aikaan.

Johtaja John Lewisin mukaan kyseessä oli ”nettishoppailun historian kiireisin tunti”. Lewis kertoi lisäksi Mirror-lehdelle, että tällaista tilannetta ei ole koskaan aiemmin nähty, sillä verkkokauppa näyttää kasvaneen huimat 40 prosettia viime vuodesta.

Jo aiemmin julkaistiin tutkimus, jonka mukaan nettishoppailijoiden määrä kasvaa vuodessa 86 prosenttia. Selfridgesin lisäksi ennätysvauhdissa on myös Amazonin maailmanlaajuinen verkkokauppa. Verkossa alennusmyyntien hittituotteita ovat olleet erityisesti tablet-tietokoneen.