Tutkimus paljasti: Papukaijat inhoavat konemusiikkia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on julkaistu tuhansittain videoita, joissa lemmikkipapukaijat tanssivat ja laulavat eri musiikkikappaleiden tahdissa. Esimerkiksi Gangnam Style näytti taannoin viihdyttävän hyvinkin paljon erästä siivekästä. Nyt tutkijat ovat selvittäneet papukaijojen musiikkimakua hieman laajemmin.

Tutkimuksessa vahvistettiin yleinen olettamus siitä, että papukaijat todella ovat musikaalisia. Niistä jokainen kehittää nimittäin itselleen kuulemansa perusteella oman henkilökohtaisen musiikkimakunsa. Toisin sanoen ne määrittelevät itse mistä kappaleista pitävät ja mistä eivät pidä, The Telegraph uutisoi.

Yksi seikka papukaijoja kuitenkin yhdisti. Tutkijoiden mukaan linnut eivät nimittäin pidä dancemusiikista ja muusta nopeatempoisesta modernista konemusiikista. Konemusiikin sijaan lintujen suosikkeja ovat erityisesti folk- ja rockmusiikki, joiden tahdissa ne voivat tanssahdella. Usein linnut myös ääntelevät kappaleiden mukana, ja tarpeeksi monta kertaa kappaleen kuultuaan ne voivat matkia jopa laulujen sanoja.

Tutkimus toteutettiin siten, että papukaijat saivat kuullakseen 15 sekuntia eri kappaleita sen perusteella mitä kohtia ne painoivat kosketusnäytöstä. Eräs papukaijoista valitsi toistuvasti Scissor Sistersin kappaleen, kun toinen taas ihastui Vangeliksen musiikkiin. Kuukauden kestäneessä tutkimuksessa papukaijat soittivat yhteensä 1.400 kappaletta. Vähiten soivat The Prodigyn ja Chemical Brothersin hitit.