Koira karkasi lentokoneesta Helsinki-Vantaalla – lennot ongelmissa

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Helsinki-Vantaan lentokentällä nähtiin tänään poikkeuksellinen tapaus, kun Oulusta Helsinkiin matkalla ollut Sipu-niminen saksanpystykorva karkasi lentokoneesta. Polisin mukaan 2,5-vuotias narttukoira pakeni kuljetushäkkinsä kankaaseen puremastaan reiästä.

Koneen laskeuduttua Sipu karkasi avonaisesta lastiruumasta kuormaajiltaan. Tämän jälkeen koira juoksenteli pitkin kiitotietä ja yksi laskeutumassa ollut lentokone joutui lennonjohdon määräyksestä uusimaan laskunsa.

– Kiitotiellä esteenä olivat koiran perässä olleet poliisit ja lentokentän henkilökuntaa, jotka yrittivät saada kiinni karkulaista. Kiinniottajilla oli katkeamaton radioyhteys lennonjohtoon, joka järjesteli lentoliikennettä sen mukaan missä koira takaa-ajajineen kulloinkin liikkuivat, poliisi kommentoi tapausta.

Lopulta Sipu saatiin ajettua pois kiitotieltä huoltotielle. Koira saatiin myöhemmin kiinni vahingoittumattomana. Koiran tassut eivät kuitenkaan kestäneet juoksualustan liukkautta estävää karkeaa soraa, joten se vietiin eläinlääkärin hoitoon.