Green Day palaa lavoille – laulaja pääsi vieroituksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen yhtye Green Day tunnetaan yhtenä suosituimmista pitkän linjan pop-punk -yhtyeistä. Bändi julkaisi äskettäin uutta musiikkia kolmen levyn verran tuoreen ¡Uno!, ¡Dos! ja ¡Tre! -albumitrilogian myötä, mutta joutui pian sen jälkeen ongelmiin.

Green Day joutui viime vuoden loppupuolella perumaan silloiset suunnitelmansa mittavasta kiertueesta. Yhtyeen nokkamies Billie Joel Armstrong nimittäin kirjautui vieroitushoitoon herätettyään ensin kohua oudolla käyttäytymisellään Las Vegasissa järjestetyllä keikalla. Nyt yhtye suunnittelee kuitenkin uutta paluuta esiintymislavoille, mikä tarkoittaa myös Billie Joel Amstrongin kunnon kohentuneen.

– Rakkaat ystävät… Haluan kiittää teitä kaikkia viime kuukausina osoittamastanne rakkaudesta ja tuesta. Se ei todellakaan ole jäänyt huomaamatta, ja olen onnellinen omistaessani näin hyvän perheen ja ystäviä. Oloni paranee joka päivä, joten nyt shown täytyy jatkua, Billie Joel Armstrong kertoo yhtyeen julkaisemassa tiedotteessa.

Yhtyeen jäsenet kertovat olevansa innoissaan päästessään nousemaan jälleen esiintymislavoille ja toteavat heidän intohimonsa musiikkia kohtaan vain kasvaneen tauon aikana. Tuleva kiertue alkaa 28. maaliskuuta Yhdysvaltain Chicagosta. Green Dayn kolmen levyn trilogian viimeinen osa ¡Tré! näki päivänvalon joulukuussa.