Nerokas suunnitelma: Kännykkävaras kiinni deittisivuston avulla

Digi · Neea Jokinen

Useat kännykkävarkaat ovat jääneet kiinni rikoksestaan nololla tavalla. Esimerkiksi äskettäin Britanniassa eräs iPhone 4 -kännykän varastanut henkilö jäi kiinni iGotYa-sovelluksen avulla. Sovellus ottaa käyttäjästään kuvan ja lähettää sen sähköpostiin, jos laitteen suojakoodin näppäilee useamman kerran väärin.

Nyt erään amerikkalaisen miehen uutisoidaan jäljittäneen varastetun kännykkänsä deittisivuston avulla. Nadav Nirenberg -niminen mies menetti puhelimensa varkaan kynsiin. Varkauden jälkeen mies huomasi, että varas käytti hänen OKCupid-deittisivuston profiiliaan. Varas muun muassa lähetteli naisille yksityisviestejä hänen nimellään.

Mies keksikin nerokkaan idean saadakseen kännykkävarkaan poliisien käsirautoihin. Nirenberg perusti kyseiselle nettisivustolle uuden profiilin, jossa hän esiintyi Jennifer Gonzalez -nimisenä naisena. Hän väitti tekaistun naisen olevan 24-vuotias flirttikaunotar, joka on juuri muuttanut Brooklyniin. Chattikeskustelujen myötä mies onnistui selvittämään varkaan asuinpaikan.

– Eräänä päivänä menin varkaan kotiin ja törmäsin häneen portaissa. Koputin häntä selkään ja tarjosin hänelle rahaa kännykkääni vastaan. Samalla kerroin, että poliisit ovat tulossa, mies kertoi Sky News -sivustolle.

– Varas oli kuin puulla päähän lyöty, kun hän tajusi tilanteen. Hän tunsi olonsa todella idiootiksi, Nadav Nirenberg kommentoi.