Kim Jong-Un juhli syntymäpäiväänsä – ilmavoimat jakoi lapsille karkkia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pari vuotta sitten 30-vuotias Kim Jong-Un nousi Pohjois-Korean hallitsijaksi, kun hänen isänsä Kim Jong-Il menehtyi sairaskohtaukseen. Nuorta johtajaa kutsutaan kotimaassaan muun muassa Loistavaksi toveriksi, Suureksi seuraajaksi sekä Kansan, armeijan ja puolueen kiistattomaksi johtajaksi.

Nyt diktaattori Kim Jong-Unin kerrotaan juhlineen 30-vuotissyntymäpäiväänsä odottamattomlla tavalla. Suuri Johtaja lähetti nimittäin lähes kilon karamelleja maan jokaiselle lapselle. Alle kymmenvuotiaat lapset pääsivät nauttimaan maan hallitsijan anteliaisuudesta. Jong-Unin väitetään lähettäneen ilmavoimien lentokoneet toimittamaan makeislahjat perille oikeana päivänä, kertoi AFP-uutisoimisto.

Kuva: world.kbs.co.kr
Kuva: world.kbs.co.kr

Kim Jong-Un on Pohjois-Korean entisen johtajan, Kim Jong-Ilin nuorin poika. Hänen äitinsä on japanilaissyntyinen entinen tanssija. Länsimaissa uudesta johtajasta ei tiedetä juuri mitään. Hänen asemaansa on alettu heti valtaannousun jälkeen pönkittämään propagandalla. Miehellä ei esimerkiksi ole sotilaallista kokemusta, mutta häntä tituleerataan maassaan sotilaalliseksi neroksi.