Poptähdeltä outo vetoomus faneilleen: ”Adoptoikaa gorilloja”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Englantilainen poppia ja rockia yhdistävä McFly-yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2004. Yhtye julkaisi äskettäin Unsaid Things: Our Story -elämäkerran, jossa muusikot muun muassa kertovat päihdekamppailuistaan. Kitaristi Dougie Poynter joutui äskettäin sairaalaan aivosyöpäepäilyn takia.

Nyt 24-vuotias Dougie Poynter on noussut otsikoihin hyväntekeväisyyskampanjansa merkeissä. Rokkari liittyi äskettäin World Wide Fund for Nature eli WWF-eläinjärjestön tiimiin markkinoidakseen vuorigorillojen adoptioprojektia. Muusikko matkusti Afrikkaan katsomaan, kuinka järjestö auttaa äärimmäisen uhanalaisia vuorigorilloja.

Kitaristi olikin täysin häkeltynyt vuorigorillojen oloista, sillä kyseiset eläimet ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon ihmisten toimien takia. Vuorigorilloja on enää noin 780 yksilöä koko maailmassa, ja ne asuvat muun muassa Ugandan ja Kongon alueilla. Dougie Poynter kannustaakin fanejaan adoptoimaan vuorigorillan, jotta järjestö saisi rahaa eläinkannan suojelemiseen. Gorillan kuvainnollisesti ”adoptoiva” fani voi päästä tapaamaan McFly-yhtyettä.

– Vuorigorillat ovat vaarassa, sillä niitä on enää 780 koko maailmassa. Metsää kaadetaan ja gorillojen kodit katoavat. He voivat kuolla ihmisten levittämiin tauteihin, koska heillä ei ole immuunisysteemiä. Adoptoi gorillaystäväni, niin voit päästä tapaamaan minut ja bändini kiertueella, Dougie Poynter kertoi Twitter-blogissaan.

McFly-yhtyeen jäsenet ovat Tom Fletcher, Danny Jones, Dougie Poynter ja Harry Judd. He ovat julkaisseet viisi studioalbumia, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Dougie Poynter voitti taannoin I’m A Celebrity Get Me Out of Here -realitysarjan, jossa julkkikset kilpailevat keskenään viidakkomaisissa olosuhteissa. Poynter on seurustellut The Saturdays -yhtyeen popkaunottaren Frankie Sandfordin kanssa. Hän on kertonut yrittäneensä taannoin itsemurhaa masennuksen takia.