Verkossa kerätään adressia: ”Pakkolaskut Venäjälle tulee kieltää!”

Digi Matkailu · Stara.fi

Äskettäin lentokoneellinen suomalaisia matkustajia joutui tekemään odottamattoman pikavisiitin Venäjälle, kun Finnmatkojen lomalaisia lennättänyt matkustajakone joutui tekemään teknisen vian takia pakkolaskun Samaran lentokentälle. Tapaus on sittemmin aiheuttanut kovasti keskustelua verkossa.

Keskustelua sosiaalisessa mediassa ei ole aiheuttanut lentokoneen pakkolasku tai sen syy, vaan turistien vuodatukset tapauksen johdosta. Monet lennolla mukana olleet matkailijat ovat ilmaisseet mediassa syvän ärtymyksensä sekä lentoyhtiötä että matkanjärjestäjää kohtaan mitä mitättömimmistä syistä, mutta monien nettikeskustelijoiden mielestä heidän tulisi olla tyytyväisiä päästyään ehjänä kotiin. Parhaillaan verkossa leviää kuva, jossa tapausta verrataan Jolon saaren panttivankidraamaan.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Nyt turistien vuodatuksiin on vastattu myös perustamalla verkkoon adressi Pakkolaskut Venäjälle tulee kieltää! Adressin perustelujen mukaan on luokatonta, että moottorivikainen lentokone tekee pakkolaskun Samaran tasoiselle lentokentälle, jossa ei puhuta edes Suomea. Samalla siinä esitetään uudet kriteerit pakkolaskuihin käytettäville lentokentille.

– Adressilla pyydämme EU:ta kieltämään pakkolaskut ”luokattomille” lentokentille. Pakkolasku tulee tehdä lentokentälle, jossa minimissään on: viinakauppa, MCDonald’s, anniskeluravintola tai vastaava (jossa on suomenkielen taitoista henkilöstöä) sekä vähintään kolmen tähden hotelli lentokenttäterminaalissa, adressissa vaaditaan.