Nokialta jättiyllätys: Positiivinen tulosvaroitus!

Digi · Stara.fi

Suomalainen matkapuhelinyhtiö Nokia on tänään yllättänyt markkinat ja antanut positiivisen tulosvaroituksen. Varsinaisessa syöksykierteessä jo vuosien ajan ollut yhtiö arvioi vuoden 2012 viimeisen neljänneksen olleen aiemmin ennustettua parempi.

– Olemme tyytyväisiä, että vuoden 2012 viimeinen neljännes oli vahva ja ylitimme odotukset. Saavutimme kannattavuuden Devices & Services -liiketoiminnassa ilman kertaluonteisia eriä ja ennätyksellisen kannattavuuden Nokia Siemens Networksissä ilman kertaluonteisia eriä, Toimitusjohtajt Stephen Elop kommentoi.

Nokian mukaan sen Mobile Phones -yksikkö ja Lumia-tuotevalikoima saavuttivat aikaisemmin arvioitua paremman tuloksen ja toimintakulut olivat aikaisemmin arvioitua alemmat. Yhtiön kertoo myyneensä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 86,3 miljoonaa laitetta, joista 15,9 miljoonaa oli älypuhelimia.

– Keskityimme tärkeimpiin tavoitteisiimme, minkä seurauksena myimme yhteensä 14 miljoonaa Asha-älypuhelinta ja Lumia-älypuhelinta samalla kun keskityimme kustannustemme tehokkaaseen hallintaan. Myös Nokia Siemens Networksin vuosineljännes oli jälleen erittäin hyvä, Elop jatkoi.

Lisäksi Nokia arvioi, että vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä Nokia Siemens Networks on ylittänyt odotukset saavuttaen ennätystuloksen ilman kertaluonteisia eriä.