Rupert Everett avautui: ”Seksi oli koko elämäni”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittiläinen elokuvatähti Rupert Everett joutui äskettäin kohun keskiöön kritisoimalla homoseksuaaleja vanhempia. Mies herätti lausuntojensa ansiosta raivoa ihmisissä ja sai tämän jälkeen tappouhkauksia.

Nyt 53-vuotias Rupert on kertonut olleensa ”lutka” nuoruusvuosinaan. Homonäyttelijä vastusti teini-ikäisenä katolilaisuutta villien seksiaktien kautta. Mies oli niin eroottisen kanssakäymisen pauloissa, ettei edes välittänyt siitä, olivatko hänen partnerinsa viehättäviä vai eivät.

– Olin lutka. Rakastin seksiä. Koulussa meille sanottiin, että pelkästä erektiosta pitäisi rukoilla Äiti Mariaa. Sopeuduin, mutta se aiheutti sisäistä kuplintaa. Halusin repiä kaiken palasiksi, ja tein sen seksin avulla. Seksi oli koko elämäni, kertoi Rupert Everett Female First -lehdelle.

Hänen mukaansa seksuaalinen kemia ei aina löydy viehättävästä ulkonäöstä. Everettin mielestä myös oikeanlainen valaistus ja tuhti humalatila ajavat saman asian.

Norfolkissa syntynyt Rupert Everett nousi julkisuuteen vuonna 1981, kun hän esitti Another Country -elokuvassa Julian Mitchellin roolia. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat Kuka sanoo tahdon, An Ideal Husband, The Next Best Thing ja Shrek-animaatioteokset. Rupert Everett nähdään tänä vuonna Parade’s End -televisiosarjassa, joka julkaistaan BBC-kanavalla 24. lokakuuta.