Turistien yleinen ongelma Aasiassa: Vessa ilman pönttöä! – näin onnistut

Matkailu · Stara.fi

Suuri määrä suomalaisia turisteja joutuu vuosittain tukalaan tilanteeseen vessareissulla erityisesti Aasian maissa, kuten esimerkiksi Thaimaassa, Malesiassa ja Taiwanissa. Turistialueiden ulkopuolella erityisesti hieman vanhemmissa rakennuksissa ei nimittäin välttämättä löydy lainkaan tuttua vessaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Yhä edelleen monista aasialaisista vessoista puuttuu kokonaan länsimaista tutut wc-istuimet, jolloin vessan lattialla voi olla vain jalkojen paikat ja niiden välissä reikä lattiassa. Nyt ystävälliset aasialaisnuoret ovat tehneet ”länkkäreille” englanninkielisen opastusvideon, jossa kerrotaan miten tällaisessa vessassa asioidaan oikeaoppisesti. Tärkeintä on pitää kantapäät maassa.