Hämmentävä näky Suomessa: Ajettava vessanpönttö kulkee 40 km/h

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme taannoin japanilaisesta keksinnöstä, jossa moottoripyörään oli yhdistetty wc-istuin ja koko menopeli sai energiansa ulosteesta. Nyt Suomessa liikkuu ulkoisesti hieman samankaltainen ajoneuvo, mutta sen energia tulee kuitenkin hieman eri lähteestä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ylöjärveläinen mies on nimittäin rakentanut itselleen hauskan menopelin, joka kiinnittää taatusti kaikkien silminnäkijöiden huomion. Kyseessä on wc-istuin, johon on kiinnitetty neljä pyörää, ratti ja voimanlähde. Vekottimen varusteisiin kuuluvat lisäksi vessaharja ja levyjarrut takana. Hulvaton kokonaisuus on nähty kaahailemassa muun muassa moottoriradalla.

– Kaikkein hauskin huumorihan lähtee aina kakasta, joten sieltä se sai alkunsa. Ensimmäinen pönttö valmistui kesällä 2012 ja se on nyt kiertänyt esimerkiksi Radalle.comin Time Attack -autokilpailuissa varikkomopona ja voitti parhaimman moottoripyörä palkinnon heinäkuussa Motoparkissa, rata-autoilija kertoi Staralle.

– Vessamopolla on ajettu kierroksia myös Alastaron radalla, Botnia Ringillä ja Ahvenistolla. Sen huippunopeus on 40 kilometriä tunnissa nelitahtimoottorilla. Vessamopoa ei ole vielä viritetty mutta softakoodaus on käynnissä. Uusimmassa mallissa on laminaattilattia ja rosterinen vessapaperiteline. Mopo aiheuttaa lähes poikkeuksetta hilpeyttä ja uusien mallien valmistuksesta on tullut paljon kyselyitä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube