Gambian presidentti ällistytti tutkijat: ”AIDS-lääke on löytynyt”

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman ylivoimaisesti suurin lääketieteellinen ponnistelu viime vuosikymmeninä on ollut keksiä lääke HI-viruksen aiheuttamaan AIDS-immunikatotautiin. Sairauden kehittymisen hidastaminen on jo onnistunut, mutta parannuskeinoa ei ole. Paitsi ehkä Gambiassa.

Gambian presidentti Yahya Jammeh on nyt nimittäin ällistyttänyt tutkijat ilmoittamalla, että maassa on kehitetty lääke AIDSiin. Presidentin mukaan maassa kehitetty AIDS-lääke koostuu yrteistä, Telegraph-lehti uutisoi.

Gambiaan ryhdytään nyt rakentamaan 1.100 potilaan AIDS-sairaalaa, jossa tullaan sen valmistumisen jälkeen vuonna 2015 parantamaan puolessa vuodessa 10.000 AIDS-potilasta. Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan hoito on vaarallista. WHO ja YK ovat molemmat ottaneet kantaa väitteisiin ja todenneet vaaralliseksi sen, että potilaat joutuvat lopettamaan nykyiset lääkitykset saadessaan yrttilääkitystä.

Presidentti uskoo asiaansa, ja hänen mukaansa jo 68 potilasta on saatu parannettua viimeisten viiden vuoden aikana. Tilanne ei ole juuri parempi Etelä-Afrikassa, jossa muutaman vuoden takainen presidentti Thabo Mbeki kiisti aikoinaan HIV-tartunnan ja AIDSin yhteyden ja lääkärit määräsivät potilaille hoidoksi punajuurta.