Tältä näyttäisi ihmiskunnan ensimmäinen tukikohta Marsin pinnalla

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka hollantilainen yhtiö Mars One hakee parhaillaan jo ensimmäisiä vapaaehtoisia Mars-matkaajia, joille on luvassa ensin vuosikausien osallistuminen realityohjelmaan ja sen jälkeen palkinnoksi menolippu Marsiin.

Voittoa tavoittelemattoman yrityksen kunnianhimoisena tavoitteena on rakentaa Marsin pinnalle ensimmäinen siirtokunta vuoteen 2023 mennessä. Nyt yritys on julkaissut myös havainnekuvan siitä miltä sen kaavailema tukikohta tulisi Marsin pinnalla näyttämään.

24 ensimmäistä Marsiin lähtijää ratkaistaan maailmanlaajuisessa realitysarjassa, jolla kerätään samalla varoja projektiin. Valitut joutuvat käymään läpi kahdeksan vuotta kestävän koulutuksen, joka sekin esitetään kokonaan realitysarjana. Osallistujilta vaaditaan korkeatasoinen siviili- tai sotilaskoulutus.