Kotitietokone siirtyy pilveen – Mac ja Windows mahtuvat pian taskuun

Digi · Stara.fi

Tietokonevalmistaja Dell kehittää tuoreiden tietojen mukaan erittäin mielenkiintoista uutuuslaitetta. Kyseessä olisi taskussa helposti mukana kulkeva laite, joka tarjoaisi pääsyn moniin eri käyttöjärjestelmiin. Asiasta on kertonut Quartz-julkaisun Cristopher Mims.

Tuleva laite olisi kooltaan noin perinteisen USB-tikun kokoinen ja kytkettäessä tietokoneeseen se ottaisi yhteyden Dellin palvelimille, josta käsin käyttöön tarjottaisiin Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmää, Applen Mac OS X:ää, Googlen Chrome OS:ää, Dellin omia pilviratkaisuja, virtuaalikonetta tai muitakin vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä.

Käyttöjärjestelmä ja toiminnot eivät siis pyörisi itse laitteessa, vaan virtualisoituna Dellin pilvipalvelussa. Tietojen mukaan projekti kulkee koodinimellä “Ophelia”. Laite mahdollistaisi sen liittämisen USB-liitännän sisältäviin näyttöihin ja televisioihinkin, jotka muuttuisivat hetkessä monipuolisiksi tietokoneominaisuudet tarjoaviksi päätteiksi. Dellin pilviliiketoiminnasta vastaavan johtajan Tarkan Manerin mukaan uutuuden hinta olisi tarkoitus painaa vain noin 50 dollariin.

Valitettavasti aivan vielä uudenlainen, taskussa mukana kulkeva useita eri käyttöjärjestelmiä tukeva laite ei ole markkinoille tulossa. Uutuudelle ei anneta nyt tarkkaa markkinoilletuloaikaa, joten kauppoihin asti sitä voidaan arvailla saatavan odottaa ainakin vuoden päivät ja kenties vielä jonkin verran pidempäänkin.

Yhteistyössä Mobiili.fi