Kirurgin karmaiseva moka – jätti 16 leikkaustarviketta potilaan sisään

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmalla uutisoidaan aina välillä järkyttäviä tapauksia, joissa lääkärin virhe on koitunut kohtalokkaaksi potilaalle. Joskus esimerkiksi kirurgien tiedetään jättäneen vahingossa esineitä potilaiden sisään leikkausten aikana.

Nyt tällainen tapaus on sattunut Saksassa, jossa kirurgi Dirk Schroederin suorittama, eturauhassyövän takia tehty rutiinileikkaus meni nolosti pieleen. Potilaan sisältä löytyi leikkausten jälkeen nimittäin 16 esinettä.

Sairaanhoitaja huomasi, ettei 74-vuotiaalla miehellä ollut kaikki kunnossa, kun hänen leikkaushaavastaan pilkotti sideharsoa. Schroeder joutui suorittamaan kaksi operaatiota poistaakseen esineet potilaan vartalosta. Miehen kehosta löytyi muun muassa sidetarpeita, vanutuppoja, neula ja kirurgin maski.

Sairaala väittää Hollywood Gossip -sivuston mukaan, että esineet joutuivat potilaan kehon sisälle leikkauksen jälkeen. Miehen perhe aikoo tällä erää haastaa sairaalan oikeuteen selityksestä huolimatta.