NASA julkaisi kuvan: Obaman virkaanastujaiset näkyivät avaruuteen

Digi · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on viime aikoina kunnostautunut julkaisemalla verkossa runsaasti näyttävää kuvamateriaalia avaruudesta ja jopa Marsista. Nyt astronautti Chris Hadfield on kuvannut avaruudesta käsin presidentti Barack Obaman eliset virkaanastujaiset.

Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash

Sadattuhannet ihmiset olivat kokoontuneet seuraamaan Yhdysvaltojen Washington DC:ssä järjestettyä virkaanastujaisten julkista versiota. Samaan aikaan Hadfield oli kaupungin yläpuolella 240 kilometrin korkeudessa kiitävällä kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla, ja hän julkaisi kaupungin valoista kuvan Twitterissä. Astronautin mukaan presidentillisen saattueen reitin kykeni näkemään avaruudesta saakka.