Poliisit hämmästyivät – mies koulutti alligaattorin huumevartijaksi

Ohhoh! · Neea Jokinen

Viranomaiset joutuvat usein tekemisiin huumerikollisten kanssa. Laittomien huumausaineiden välittämiseen sekaantuneet henkilöt joutuvat aika ajoin riitatilanteisiin muiden diilereiden kanssa. Huumediilerit suojelevatkin itseään muun muassa kantamalla jopa omassa kodissaan asetta mukanaan.

Nyt Kalifornian Castro Valleyn poliisit ovat törmänneet hyvin erikoiseen tapaukseen. Poliisit menivät viime viikolla erään ehdonalaisessa olevan miehen kotiin tarkastuksen vuoksi. He joutuivat kuitenkin pian ottamaan yhteyttä eläinviranomaisiin miehen makuuhuoneesta löytyneen petoeläimen takia.

Poliisit nimittäin löysivät 32-vuotiaan Assif Mayr -nimisen miehen makuuhuoneesta yli 1,5 metriä pitkän alligaattorin, joka vartioi miehen huumekätköä. Poliisipäällikkö J.D. Nelsonin mukaan alligaattori alkoi käyttäytyä uhkaavasti, kun virkavalta lähestyi huumekätköä.

– Olemme törmänneet pitbull-rotuisiin vartiokoiriin huumediilereiden kotona, mutta alligaattori vartijana on todella harvinaista, J.D. Nelson kertoi KTVU-televisiokanavalle.

Poliisipäällikön mukaan rikollinen hankki Mr. Teeth -nimisen alligaattorin vuonna 1996 edesmenneen räppärin Tupac Shakurin muistoksi. Viranomaiset uskovat, että Assif Mayr käytti alligaattoria vartijana pelotellakseen huumevarkaita. Alligaattori vartioi miehen kotona 100.000 dollarin, eli noin 77.000 euron, arvoista marihuanakätköä. Mies pidätettiin, ja alligaattori vietiin Oaklandissa sijaitsevaan eläintarhaan hoidettavaksi.